main header picture

LCC International University > News and Events > COVID-19 prevencija ir veiksmai LCC

COVID-19 prevencija ir veiksmai LCC

2020-03-18

LCC – tai universitetas, kurio studentai ir darbuotojai yra atvykę iš daugiau kaip 50-ties šalių, tad šiandieniniame kontekste, puikiai suprantame, jog pasitelkę visas priemones, turime saugoti savo bendruomenės narių saugumą bei sveikatą visuotiniam labui.

Norime pažymėti, kad kasdien stebime Sveikatos apsaugos ministerijos, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro bei kitų šaltinių informaciją ir taikome jų bei Švietimo mokslo ir sporto ministerijos rekomendacijas dėl masinių renginių ir ugdymo proceso organizavimo LCC tarptautiniame universitete.

Universitete veikia darbo grupė, kuri reguliariai sprendžia su šia neeiline situacija susijusius klausimus. Be to, vykdant koronaviruso (COVID-19) plitimo prevenciją, nuo 2020 m. kovo 12 d., paskelbta nauja LCC darbo ir studijų tvarka (daugiau informacijos anglų kalba https://lcc.lt/news/lcc-international-universitys-official-note-regarding-the-coronavirus-situation).

Universiteto Rektorė dr. Marlene Walls pabrėžia, kad „esminį vaidmenį LCC tarptautiniame universitete vaidina visuomeniškumas ir bendruomeniškumas“, tačiau atsižvelgiant į susidariusią situaciją, visi renginiai yra atšaukiami, o studijas nuo kovo 16 dienos LCC tarptautiniame universitete organizuojame nuotoliniu būdu iki pat 2020 m. pavasario semestro pabaigos. Mūsų studentai šį laikotarpį raginami praleisti saugiai savo namuose gimtosiose šalyse.

Šiuo metu, niekas nesikeičia dėl suplanuotų vasaros programų. Papildomai birželio 1-12 dienomis organizuojamos nuotolinės anglų kalbos stovyklos vaikams. Dėl išsamesnės informacijos, skambinkite +370 46 310 460.

Taipogi, laikinai apribojamas patekimas į kai kuriuos LCC tarptautinio universiteto pastatus. DeFehr administracinis ir paskaitų centras darbo dienomis atviras tik nuo 11.00 iki 15.00 val., o Michealsen centras yra visiškai uždaromas iki pat karantino pabaigos. Iškilus klausimams, su LCC darbuotojais galite susisiekti el. paštu, o taip pat skambinti bendruoju Universiteto telefonu: +370 46 310 745.

Dabartiniu laikotarpiu, kiekvieną LCC bendruomenės narį, raginame prisiimti asmeninę atsakomybę už visuomenės gerovę ir sveikatą, laikytis laikinos LCC darbo ir studijų tvarkos bei sekti nuolatos atnaujinamą informaciją. O kurį laiką, kaip teigia LCC Rektorė dr. Marlene Wall: „mus skirs tik kilometrai. Mūsų ryšys neabejotinai sustiprės kitais būdais. Mes jau laukiame artėjančių susitikimų“.

Dėl papildomos informacijos apie pasikeitimus, susijusius su COVID-19 situacija, skaitykite anglų kalba čia – https://lcc.lt/main-page/coronavirus

Dėl papildomos informacijos naujiems studentams, skaitykite čia – https://lcc.lt/lt/main-page/covid-19-updates-for-new-students


Return to previous page