main header picture

LCC International University > News and Events archive > LCC tarptautinio universiteto dėstytojai ir studentai koronaviruso akivaizdoje: „Klaipėda – mūsų namai“

LCC tarptautinio universiteto dėstytojai ir studentai koronaviruso akivaizdoje: „Klaipėda – mūsų namai“

2020-04-02

Amerikietiško modelio liberaliųjų menų LCC tarptautiniame universitete studijuoja daugiau nei 70 procentų studentų iš įvairių pasaulio šalių, o didžioji dauguma dėstytojų taip pat yra užsieniečiai. Lietuvoje paskelbus karantiną, o universiteto vadovybei priėmus sprendimą iki pat pavasario semestro pabaigos studijų procesą organizuoti nuotoliniu būdu, studentams ir dėstytojams buvo pasiūlyta grįžti namo į savo gimtąsias šalis. Tačiau palikti Lietuvos neskubėjo nei studentai, nei dėstytojai, namais jie jau vadina Klaipėdą.

LCC tarptautinio universiteto vadovybė skaičiuoja, kad daugiau nei pusė universiteto studentų karantino metu liko Lietuvoje. Šiuo metu 140 užsieniečių studentų gyvena universiteto miestelyje įsikūrusiuose bendrabučiuose, kiti yra saviizoliacijoje arba savarankiškai susiradę gyvenamąsias vietas Klaipėdoje. Iš 48 amerikiečių dėstytojų, vos trys išvyko į savo gimtuosius namus, visi kiti liko Klaipėdoje.

LCC tarptautinio universiteto dėstytojas Rob Bethke į mūsų šalį dėstyti atvyko pagal JAV ambasados finansuojamą Fulbright programą. Nors ir buvo raginamas grįžti atgal į Jungtines Amerikos Valstijas, mat ambasada visiems Fulbright programos mokslininkams nurodė išvykti, jis į ambasadą kreipėsi su prašymu leisti likti mūsų šalyje. „Mes vertiname ambasados darbuotojų išreikštą susirūpinimą Jungtinių Amerikos Valstijų piliečiais užsienyje, tačiau mūsų šeima nusprendė likti Lietuvoje ir toliau šios pandemijos metu remti LCC bendruomenę. Nors JAV turime šeimą ir esame susirūpinę dėl jų, tačiau čia, Klaipėdoje, taip pat įgijome naujų „šeimos narių“ ir norime likti dėl jų. Jaučiame, kad esame saugūs Lietuvoje ir galime prisidėti prie LCC universiteto bendruomenės šios krizės metu”, – savo laiške ambasadai rašė LCC tarptautinio universiteto dėstytojas Rob Bethke.

Amerikietiško modelio liberaliųjų menų LCC tarptautinio universiteto rektorė dr. Marlene Wall pažymi, kad paskelbus karantiną Lietuvoje, LCC universiteto studentams buvo pavasario atostogos, per kurias dalis studentų buvo grįžę į savo gimtąsias šalis ar keliavo po kitas užsienio valstybes. Nusprendusiems grįžti į Lietuvą, teko saviizoliuotis. „Studentams nuolat yra teikiama visokeriopa pagalba – nuo maisto atvežimo iki paramos suteikimo. Nuolatos rūpinamės studentų ir dėstytojų sveikatos bei psichologine būkle, organizuojame klausimų/atsakymų sesijas. Universiteto patalpose esame įrengę saviizoliacijai skirtas vietas. Buvo paruoštos vietos nakvynei ir supirktos maisto atsargos”, – teigė LCC rektorė dr. M. Wall.

LCC universiteto Tarptautinių santykių ir vystymo studijų programos studentė Emma McDonald iš Naujosios Zelandijos ne tik pasiliko Klaipėdoje, tačiau kaip ir universiteto darbuotojai bei dėstytojai, aktyviai prisideda prie karantino iššūkių valdymo ir pagalbos Klaipėdoje likusiems studentams. „Dar prieš paskelbiant karantiną universiteto darbuotojams pasiūliau savo pagalbą. Aš padedu atsakyti į studentams rūpimus klausimus, stengiuosi nuolat juos informuoti apie pasikeitimus ir pagelbėti kilus kitiems iššūkiams”, – sakė studentė iš Naujosios Zelandijos.

LCC tarptautinio universiteto studentų ir darbuotojų bendruomenę sudaro žmonės iš daugiau kaip 50-ties šalių. Skirtingų kultūrų, rasių, tikėjimų žmonės šiuo koronaviruso pandemijos laikotarpiu ne tik nepaliko Klaipėdos, kurią vadina savo namais, bet ir aktyviai prisideda prie pagalbos vieni kitiems.


Return to previous page