main header picture

LCC International University > News and Events archive > Švietimo mainų ir paramos fondas finansavo lietuvių kalbos ir kultūros kursus ukrainiečiams akademikams

Švietimo mainų ir paramos fondas finansavo lietuvių kalbos ir kultūros kursus ukrainiečiams akademikams

2022-12-02

Balandžio ir gegužės mėnesiais LCC tarptautinis universitetas vykdė intensyvius, „smūginius“, lietuvių kalbos kursus Ukrainos piliečiams. Kursų metu universitetas sulaukė virš 200 žmonių, kurių atsiliepimai apie mokymo medžiagą bei visą patirtį buvo išties teigiami. Šiuos kursus vedė ne tik ilgametės universiteto lietuvių kalbos lektorės, bet ir kiti savanoriai, tarp kurių buvo ir ukrainiečių studentų.

Tačiau tuo LCC tarptautinio universiteto siekis suteikti lietuvių kalbos pradmenis nuo karo bėgantiems ukrainiečiams nesibaigė. Šią vasarą ir rudenį universitetas džiaugėsi turėdamas galimybę pasinaudoti Švietimo mainų paramos fondo skiriamomis lėšomis ir tęsti šią edukacinę misiją 2022 m. liepos 23 d. – rugpjūčio 19 d. ir rugsėjo 19 d. – gruodžio 2 d. laikotarpiais. Šių dviejų intensyvių sesijų metu LCC tarptautinis universitetas vykdė lietuvių kalbos ir kultūros kursus, skirtus pilnamečiams Ukrainos švietimo institucijų dalyviams. Taigi moksleiviai, studentai, pedagogai, dėstytojai ar kiti švietimo institucijų darbuotojai į Lietuvą dėl karinių veiksmų Ukrainoje atvykę po 2022 m. vasario 24 d. galėjo pasinaudoti galimybe mokytis lietuvių kalbos pagrindų.

Kursų dėka dalyviai turėjo galimybę įgyti lietuvių kalbos pagrindus (A1/A2 lygiu), labiau pažinti Lietuvą ir jos kultūrą, o taip pat sėkmingai integruotis į gyvenimą Lietuvoje. Vasaros ir rudens sesijų metu žinias ir stiprų pagrindą tolimesniam mokymuisi įgijo 33 kursų dalyviai.

Dėl papildomos informacijos įvykusių kursų klausimais prašome kreiptis el. paštu lccx@lcc.lt arba telefonu +370 667 67324.

Return to previous page