main header picture

LCC International University > News and Events > Krepšinio stovykla pagal Sporto rėmimo fondo lėšomis finansuojamą sporto projektą „Klaipėdos regiono moksleivių reguliaraus fizinio aktyvumo ir sportinio užimtumo plėtra skatinant didesnį merginų fizinį aktyvumą“

Krepšinio stovykla pagal Sporto rėmimo fondo lėšomis finansuojamą sporto projektą „Klaipėdos regiono moksleivių reguliaraus fizinio aktyvumo ir sportinio užimtumo plėtra skatinant didesnį merginų fizinį aktyvumą“

2022-09-05

2022 m. rugpjūčio 1-14 dienomis LCC tarptautiniame universitete vyko vasaros krepšinio stovykla, skirta Klaipėdos regiono bendrojo ugdymo mokyklų mokiniams iki 14 metų. Iš viso stovykloje dalyvavo 48 vaikai.

Vasaros krepšinio stovykla organizuota įgyvendinant Sporto rėmimo fondo lėšomis finansuojamą sporto projektą „Klaipėdos regiono moksleivių reguliaraus fizinio aktyvumo ir sportinio užimtumo plėtra skatinant didesnį merginų fizinį aktyvumą“. Šio projekto tikslas – ugdyti fiziškai aktyvią mokinių bendruomenę Klaipėdos regione stiprinant gerosios patirties sklaidą ir plėtojant LCC tarptautinio universiteto vykdomas sportinio užimtumo veiklas.

Vasaros krepšinio stovyklos metu jaunieji sportininkai ne tik susipažino su krepšiniu kaip sporto šaka, bet ir išbandė savo jėgas krepšinio aikštelėje.

Stovyklautojai taip pat dalyvavo ir edukacinėse veiklose. Edukacinės veiklos organizuotos supažindinti vaikus su sveika gyvensena, motyvacijos svarba sporte, mokslo svarba norint pasiekti sportinių rezultatų ir pan. Be to, stovyklos metu vaikai turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su aukšto meistriškumo sportininkais Juliumi Kazakausku ir Eimantu Bendžiumi. Šie patyrę krepšininkai vedė diskusijas apie tai, kas yra svarbu siekiant tapti geru sportininku, kaip save paruošti fiziškai ir morališkai bei ko tikėtis pasirenkant sportininko kelią.

Taip pat projektas siekė skatinti ir tėvų domėjimąsi vaiko sportiniu užimtumu bei didinti pačių tėvų fizinį aktyvumą. Tad į stovyklos metu organizuotas fizinio aktyvumo ir sporto pažinimo veiklas įtraukti ir vaikų tėveliai, nes stovyklos metu organizuotos fizinio aktyvumo ir pažinimo veiklos, skirtos ir pritaikytos visai šeimai.

Return to previous page