main header picture

LCC International University > News and Events archive > LCC tarptautiniame universitete – Harvardo universiteto kursas studentams

LCC tarptautiniame universitete – Harvardo universiteto kursas studentams

2019-06-21

LCC tarptautinis universitetas plečia galimybes – nuo šio rudens LCC tarptautinio universiteto Tarptautinio verslo administravimo bei Šiuolaikinės komunikacijos programų studentams bus suteikiama galimybė gilinti žinias ir informacinių technologijų (IT) srityje. Bendradarbiaujant su Všį „Klaipėda ID“ bei „Turing Society“ , jau nuo šio rugsėjo, LCC studentai galės pasirinkti studijų dalyką parengtą pagal Harvardo universiteto CS50 programą.

CS50 programa – tai Harvardo universiteto įžanginis kursas į IT verslus ir programavimo meną, dėstomas už universiteto ribų. Programos metu išmokstama nuo paprasčiausių programų, tokių kaip C ir Python kalbos iki sudėtingų aplikacijų kūrimo bei asmeninių projektų paruošimo. Programa apima kriptografijos, biologijos, teismo ekspertizės, žaidimų kūrimo ir netgi muzikos kūrimo sritis. “Turing Society” (IT švietimo ir technologijų ekosistema, kurianti personalizuotą nuo mokyklinio iki universitetinio švietimo sprendimą) yra viena iš nedaugelio pasaulio organizacijų, kuri turi specialius mokymus baigusius mokytojus, dėstančius šią programą Lietuvoje bei Olandijoje.

Nuo pat universiteto įsikūrimo pradžios, LCC tarptautinio universiteto studijos grindžiamas laisvųjų menų (artes liberales) modeliu. Šis modelis taikomas ir daugelyje JAV universitetų ir fokusuojasi į tarpdisciplinines studijas, suteikdamas plataus pobūdžio išsilavinimą, ypač bakalauro lygmens studijose. Šio modelio dėka, studentai gauna platų išsilavinimą, susipažįsta su krikščioniško gyvenimo vertybėmis, lavina savo saviraišką, ir išmoksta prisitaikyti prie nuolat kintančių visuomenės poreikių. LCC skatina studentus tapti iniciatyviais piliečiais, ir aktyviai dalyvauti savo šalies visuomeniniame gyvenime.

Prie šios iniciatyvos, bendradarbiaujant su „Turing Society,“ aktyviai prisidėjo miesto vystymo agentūra „Klaipėda ID“, dirbanti su investicijų skatinimu, investicinės aplinkos gerinimu, talentų pritraukimu bei miesto rinkodara. Siekiant stiprinti paslaugų sektorių Klaipėdoje bei gilinti darbuotojų kompetencijas IT ir užsienio kalbų srityse, naujoji prestižinė programa matoma kaip puiki galimybė pritraukti daugiau studentų į Klaipėdą.

Return to previous page