main header picture

LCC International University > News and Events > Universitete svečiavosi Moldovos Respublikos Nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje

Universitete svečiavosi Moldovos Respublikos Nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje

2020-09-16

LCC tarptautinis universitetas šiandien sulaukė svečio – į universitetą atvyko Moldovos Respublikos Nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje J. E. ponas Serghei Mihov, šias pareigas einantis nuo 2018 metų gegužės.

Pokalbiui prie kavos puodelio ambasadorius S. Mihov susitiko su LCC tarptautinio universiteto rektore Marlene Wall, Tarptautinių santykių ir vystymo programos vadovu Scott Neumann ir Rinkodaros direktore Aiste Motekaitiene. Prie apskrito stalo vyko diskusija dėl glaudesnio bendradarbiavimo galimybių, įtraukiant studentus atlikti praktiką ambasadoje, organizuojant bendrus renginius, taip pat tartasi dėl pagalbos bendradarbiaujant su įvairiomis Moldovos institucijomis.

A. Motekaitienė ambasadoriui papasakojo apie LCC tarptautinio universiteto veiksmus, kasmet siekiant pritraukti naujų studentų iš Moldovos. LCC taip pat kasmet organizuoja kvalifikacijos kėlimo seminarus Moldovos anglų kalbos mokytojams, moksleiviams yra organizuojamas Anglų kalbos viešojo kalbėjimo konkursas.

Ambasadorius taip pat susitiko su studentais iš Moldovos ir jaukiai pabendravo savo gimtąja kalba. Šiuo metu LCC tarptautiniame universitete studijuoja 10 studentų iš Moldovos, 75 Moldovos pilietybę turintys jaunuoliai jau yra baigę studijas universitete.

„Susitikimas su Moldovos ambasadoriumi Lietuvoje man parodė, kad mano šalis yra daug arčiau nei aš maniau“, – po susitikimo sakė antro kurso Tarptautinių santykių ir vystymo programos studentas Eduard Andreev.

Pirmą kartą darbiniais reikalais Klaipėdoje viešintis ambasadorius, lydimas rektorės Marlene Wall, taip pat apžiūrėjo universiteto miestelį: užsuko į auditorijas, aplankė sporto salę, taip pat bendrabučius.


Return to previous page