main header picture

LCC International University > News and Events archive > LCC TARPTAUTINIAME UNIVERSITETE TĘSIASI LIETUVIŲ KALBOS IR KULTŪROS KURSAI UKRAINIEČIAMS

LCC TARPTAUTINIAME UNIVERSITETE TĘSIASI LIETUVIŲ KALBOS IR KULTŪROS KURSAI UKRAINIEČIAMS

2022-08-19

Balandžio ir gegužės mėnesiais LCC tarptautinis universitetas vykdė intensyvius, „smūginius“, lietuvių kalbos kursus Ukrainos piliečiams. Kursų metu universitetas sulaukė virš 200 žmonių, kurių atsiliepimai apie mokymo medžiagą bei visą patirtį buvo išties teigiami. Šiuos kursus vedė ne tik ilgametės universiteto lietuvių kalbos lektorės, bet ir kiti savanoriai, tarp kurių buvo ir ukrainiečių studentų.

Tačiau lietuvių kalbos kursai ukrainiečiams nesibaigė. Gavus galimybę pasinaudoti Švietimo mainų paramos fondo skiriamomis lėšomis LCC tarptautinis universitetas tęsia šią edukacinę misiją bei 2022 m. liepos 23 d. – rugpjūčio 19 d. laikotarpiu vykdo lietuvių kalbos ir kultūros kursus, skirtus pilnamečiams Ukrainos švietimo institucijų dalyviams. Taigi moksleiviai, studentai, pedagogai, dėstytojai ar kiti švietimo institucijų darbuotojai į Lietuvą dėl karinių veiksmų Ukrainoje atvykę po 2022 m. vasario 24 d. gali pasinaudoti galimybe mokytis lietuvių kalbos pagrindų.

Kursų dėka dalyviai turi galimybę įgyti lietuvių kalbos pagrindus (A1/A2 lygiu), labiau pažinti Lietuvą ir jos kultūrą, o taip pat sėkmingai integruotis į gyvenimą Lietuvoje. Ši iniciatyva tęsis ir rudens semestro metu, tad Ukrainos švietimo institucijų atstovai, norintys įgyti ir stiprinti lietuvių kalbos žinias, gali registruotis ir rudens kursų etapui. Dėka skiriamo Švietimo mainų paramos fondo finansavimo, lietuvių kalbos ir kultūros kursai ukrainiečiams kaip ir anksčiau bus nemokami bei prasidės rugsėjo 26 d.

Registracija vykdoma adresu Intensive courses for Ukrainian citizens (lcc.lt).

Visais klausimais prašome kreiptis el. paštu lccx@lcc.lt arba telefonu +370 667 67324.

Return to previous page