main header picture

LCC International University > News and Events archive > LCC tarptautinis universitetas – pirmoji aukštojo mokslo įstaiga Europoje, rengsianti Cybint kibernetinio saugumo specialistus

LCC tarptautinis universitetas – pirmoji aukštojo mokslo įstaiga Europoje, rengsianti Cybint kibernetinio saugumo specialistus

2020-12-17

Atsižvelgiant į vis labiau skaitmenėjančią mūsų kasdienybę, o kartu ir į augančią kibernetinio saugumo svarbą bei kvalifikuotų šios srities talentų paklausą Lietuvoje, LCC tarptautinis universitetas ir „Cybint Solutions” skelbia apie partnerystę ir artimiausiu metu pradės ruošti kvalifikuotus kibernetinio saugumo specialistus Lietuvoje.

„Vis daugiau mūsų kasdienių veiksmų persikelia į skaitmeninę erdvę, o mes vis labiau esame priklausomi nuo technologijų, tad natūralu, jog kyla vis didesnis poreikis kvalifikuotai darbo jėgai, turinčiai reikiamų įgūdžių tinkamai reaguoti į kasdien iškylančius iššūkius, kad mūsų asmeniniai duomenys būtų apsaugoti nuo tam tikrų piktavališkų veiksmų. Tai suprasdami priėmėme sprendimą drauge su „Cybint Solutions” rengti kvalifikuotus Kibernetinio saugumo specialistus Lietuvoje”, – teigė LCC tarptautinio universiteto Finansų ir infrastruktūros vadovas Artūras Žilys.

Jam antrina ir „Shift4 Payments” vadovas Lietuvoje bei Amerikos prekybos rūmų Lietuvoje valdybos pirmininkas Tadas Vizgirda sakydamas, kad dabartinis kibernetinio saugumo talentų trūkumas Lietuvoje ne tik kelia grėsmę mūsų nacionaliniam saugumui, bet ir gali neigiamai paveikti mūsų verslo vykdymą bei asmeninį gyvenimą: „Kibernetinės atakos veikia ne tik bankus ar kitas dideles korporacijas, tačiau jos vis dažniau yra nukreiptos į asmenis bei valstybines institucijas. Mes, lietuviai, šiuo metu turime skirti kuo daugiau dėmesio ir išteklių tam, kad sumažintume kibernetinių atakų, nukreiptų į mūsų vyriausybę, mūsų ekonomiką ir gyventojus, riziką”.

„Cybint Solutions” – pasaulinė švietimo lyderė kibernetinio saugumo srityje, turinti novatoriškiausią ir pažangiausią kibernetinio mokymo platformą. Šią tarptautinę įmonę sudaro kibernetinio saugumo ekspertai, pramonės specialistai ir pedagogai, kuriuos vienija saugesnio skaitmeninio pasaulio kūrimo vizija. „Cybint Solutions” kasdien kovoja su dviem didžiausiomis kibernetinio saugumo grėsmėmis: talentų ir įgūdžių trūkumu.

„Džiaugiamės partneryste su LCC tarptautiniu universitetu. LCC mums yra pirmasis partneris universitetas Europoje. Kibernetinis saugumas yra greičiausiai auganti technologijų rinka, per pastarąjį dešimtmetį išaugusi 30 kartų. Tad natūralu, jog specialistų poreikis taip pat nuolat augantis. Mes siekiame užpildyti darbo jėgos trūkumą kibernetinio saugumo srityje visame pasaulyje, o partnerystė su LCC tarptautiniu universitetu, tikime, prie to prisidės”, – sako „Cybint Solutions” įkūrėjas ir generalinis direktorius Roy Zur.

12 savaičių intensyvi mokymo programa apima tiek teorinių, tiek praktinių žinių ir įgūdžių kibernetinio saugumo srityje ugdymą. Ši kibernetinio saugumo mokymo programa yra skirta tiek norintiems persikvalifikuoti, tiek tiems, kurie siekia kelti kvalifikaciją kibernetinio saugumo srityje, mat programa nereikalauja mokymų dalyviams turėti specifinių žinių IT srityje. Trumpai tariant, mokymo programa yra skirta visiems, norintiems tapti kibernetinio saugumo profesionalais.

LCC tarptautinis universitetas taip pat rengs ir vienos dienos asmeninio tobulėjimo kibernetinio saugumo srityje mokymus. Jų metu dalyviai bus supažindinti su pagrindinėmis kibernetinėmis grėsmėmis ir priemonėmis, kurios padės kovoti iškilus kibernetinio saugumo pavojui.

Pirmoji 12 savaičių intensyvi kibernetinio saugumo mokymo programa LCC tarptautiniame universitete startuos 2021m. vasario 15 dieną. Registracija vyksta iki sausio 25 dienos - https://lcc.lt/cybersecurity-bootcamp .

Return to previous page