main header picture

LCC International University > News and Events archive > Pandemijos akivaizdoje – didžiausias pirmakursių būrys istorijoje

Pandemijos akivaizdoje – didžiausias pirmakursių būrys istorijoje

2020-09-03

Netikėtai užpuolusi pasaulinė pandemija? Sumaištis dėl mokymo proceso organizavimo? Nežinia dėl abiturientų egzaminų? Abejonės dėl galimybės naujus studijų metus pradėti auditorijose? Nuolat besikeičianti situacija dėl saviizoliacijos reikalavimų ir tvarkos? Su visais šiais iššūkiais LCC tarptautinis universitetas susidorojo, o didžiausias pirmakursių būrys istorijoje tik įrodo, kad iššūkiai gali reikšti naujas galimybes!

2020-ieji, kuriuos dauguma norėtų tiesiog ištrinti, LCC tarptautiniam universitetui dovanojo 250 naujų studentų iš 27 pasaulio valstybių. Tarp naujų studentų lietuvių – 24 procentai, likusius 76 procentus pirmo kurso studentų, sudaro jaunuoliai iš JAV, Kanados, Indijos, Mongolijos, Maroko, Sudano, Afganistano, Irako, Turkijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Gruzijos, Ukrainos ir kitų šalių. Dar kelios dešimtys studentų iš 10 pasaulio valstybių pradėjo magistrantūros studijas.

„Labai džiugu matyti ketvirtus metus iš eilės augančius naujai priimtų studentų skaičius. Tačiau labiausiai džiaugiamės tuo, kad žinia apie LCC pasaulyje sklinda vis toliau ir vis garsiau. Šiemet pirmi metai, kuomet turime studentų iš Mongolijos, taigi, LCC po savo stogu priimantis daugiau nei 50-ies pasaulio valstybių piliečius, šiemet priims jaunuolius ir iš dar vienos šalies“, teigė LCC tarptautinio universiteto Priėmimo skyriaus vadovė Vidmantė Tamašauskienė.

LCC naujus studijų metus jau pradėjo – studentai šią savaitę jau sugrįžo į auditorijas. Tiesa, su dideliais pokyčiais.

Šiemet studentams studijų modelį leista pasirinkti patiems. Studentai gali mokytis auditorijose drauge su bendrakursiais arba likti savo šalyse ir studijuoti nuotoliniu būdu. Per vasarą visos auditorijos buvo paruoštos tiek saugiam studentų mokymui universitete, tiek galimybei paskaitas transliuoti tiesiogiai.

Vos ketvirtadalis universiteto studentų nusprendė, kad jiems priimtinesnis nuotolinių studijų modelis, likusieji – apie 400 studentų, palaipsniui sugrįš į auditorijas. „Nors virusas daug ką pakeitė, tačiau galimybė grįžti ir mokytis čia, drauge su su kitais žmonėmis, man yra dovana”, – sakė antro kurso studentė Sage Gibson iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

LCC tarptautinis universitetas, numatydamas pakartotinio karantino tikimybę, pirmąjį studijų semestrą padalino į dvi dalis. Tie studentai, kurie laiku nespėjo susitvarkyti vizų ar negalėjo gauti kelionės bilietų, tikimasi, kad prie bendramokslių galės prisijungti prasidėjus antrajam semestro ketvirčiui – spalio pabaigoje. Toks žingsnis universiteto vadovybei taip pat leis lengviau stebėti COVID-19 padėtį tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje bei lengviau suvaldyti viruso keliamas grėsmes.

Siekdama studentams užtikrinti kuo palankesnes, o svarbiausia – saugesnes gyvenimo bendrabučiuose sąlygas, šiemet LCC tarptautinio universiteto vadovybė taip pat nusprendė sumažinti kiekviename universiteto bendrabučio kambaryje gyvenančių studentų skaičių. Tačiau taip pat buvo priimtas sprendimas nuomoti papildomas patalpas, kad iš skirtingų pasaulio valstybių atvykstantys studentai galėtų būti ramūs dėl gyvenamosios vietos.

Nepaisant to, kad kiekvienais metais LCC tarptautinis universitetas įvairioms paramos iniciatyvoms ir stipendijoms savo studentams išskirsto pusę milijono eurų, COVID-19 krizės akivaizdoje LCC ne tik neatsisakė sumažinti šio fondo, bet ir gerokai jį padidino. Bendras šių metų studentų paramos finansavimas sudarys maždaug vieną milijoną eurų. Šiemet taip pat nuspręsta 10 procentų sumažinti studijų įmokas kiekvienam studentui.

Return to previous page